27.04.2022 р. засідання Вченої ради

27 квітня 202 року у ЗВО «Міжнародний університет бізнесу і права» відбулося чергове засідання Вченої ради у змішаному форматі за участі ректора, проректорів, директорів інститутів, керівників структурних підрозділів. Модератором виступив голова Вченої ради Геннадій Жуйков.

 Ректор ЗВО «Міжнародний університет бізнесу і права» Сергій Ненько зазначив, що з 28 березня в університеті відновлено освітній процесс і відбувається в дистанційному режимі синхронно та асинхронно і полдякував  науково-педагогічному колективу за роботу.

Проректор з НМР Світлана Прохорчук проінформувала присутніх про рекомендації МОН України щодо закінчення 2021-2022 навчального року. Для здобувачів освіти невипускних курсів, у разі неможливості виконання індивідуального навчального плану 2021/22 навчального року в повному обсязі, рекомендовано внести зміни до індивідуальних навчальних планів і здійснити перенесення частини освітніх компонентів (навчальних дисциплін, індивідуальних завдань, практик тощо).
Для здобувачів освіти випускних курсів необхідно забезпечити виконання навчального плану з урахуванням визнання результатів неформальної та інформальної освіти, а також академічної мобільності. Дострокове завершення навчального року для них неприйнятне, оскільки означає неможливість своєчасного отримання документа про освіту.
Щодо проведення атестації здобувачів. Для здобувачів освіти випускних курсів необхідно провести атестацію здобувачів у встановлені строки та забезпечити своєчасну видачу документів про здобуття відповідного рівня освіти. У разі неможливості проведення атестації здобувачів у традиційному форматі, рекомендовано провести атестацію дистанційно. 
Державне підприємство «Інфоресурс» продовжує в плановому режимі забезпечувати організацію замовлення, видачі та обліку документів про освіту.
Якщо особа втратила документ про освіту, їй, за можливості, необхідно звернутися до закладу освіти, що видав документ. Крім цього, особа, яка володіє інформацією про серію та номер власного документа про освіту, має можливість оформити електронний запит і отримати на електронну пошту інформацію, що міститься в Реєстрі документів про освіту Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО), зокрема, у формі електронної виписки з кваліфікованими електронними підписом і печаткою технічного адміністратора ЄДЕБО.

Секретар Вченої ради представила інформацію щодо присвоєння вченого звання “професора” кандидату юридичних наук, доценту, ректору університету Сергію Ненько. Колектив проголосував одностайно за присвоєення вченого звання “професора” та надсилання справи до МОН України.