НМТ І АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ 2022

19 квітня 2022 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет  розповів про актуальні питання вступної кампанії 2022.
Міністр пояснив, що національний мультипредметний тест – не заміна ЗНО, а фактично така ж перевірка знань, проте в іншому форматі.
19 квітня завершується реєстрація на складання НМТ. Передбачається принаймні три сесії: основна, додаткова та спеціальна. Тобто буде 28 спроб двічі на день, всі бажаючі зможуть пройти національний мультипредметний тест для вступу до закладів вищої освіти України.
Також він додав, що учасники матимуть лише одну спробу для складання тесту із зарахуванням результату, адже завдання НМТ базуються на тих предметах, які обов’язково вивчаються в межах шкільної програми.
Після 22 квітня будуть оприлюднені методичні рекомендації щодо підготовки до кожної з дисциплін національного мультипредметного тесту. Стануть відомі і теми, на основі яких формуватимуться запитання.
Наразі розробляється можливість для проведення пробного онлайн-тестування в червні. Окремо тривають консультації щодо онлайн-тестування із зарахуванням результатів для абітурієнтів, які знаходяться в небезпечних регіонах.
Також Міністр повідомив про роботу щодо організації місць складання НМТ не лише в Україні, а й за її межами.
Варто зауважити, що на території України тестування відбуватиметься централізовано онлайн, для цього будуть обрані безпечні місця. У європейських країнах планується використання мережі провідних університетів, а також аналогів українського центру оцінювання якості освіти задля проведення НМТ.
Міністерство освіти і науки України