16 травня 2024 року університетська спільнота Міжнародного університету бізнесу і права  приєналася до  свята національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції, – Всесвітній день вишиванки.
Сьогодні, як і колись, вишита сорочка є надважливою річчю для кожного українця, символом багатовікової історії, національної, культурної ідентичності, нескореності, свободи, а також своєрідною сучасною зброєю у боротьбі з російським окупантом. Тому у цей день ми одягаємо вишиванку на роботу та навчання. 

З нагоди свята в читальному залі відділу обслуговування користувачів у Навчально-науковому інституті автоматики та електротехніки було організовано розгорнуту експозицію «Магія української вишивки» Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (куди переміщений Міжнародний університет бізнесу і права). Напередодні свята, 15 травня, співробітники бібліотеки у вишитому вбранні презентували експозицію представникам студентського активу. Студенти познайомилися з тематичною літературою, а також з вишиванками, барвистими рушниками, вишитими картинами, ляльками-мотанками та іншими  виробами декоративно-прикладного мистецтва. Експозицію органічно доповнювала віртуальна презентація «Чарівний світ вишиванки» та українські пісні.
Гості заходу послухали цікаву розповідь про історію виникнення свята, дізналися про особливості вишивки південного регіону України, із задоволенням робили яскраві світлини на фоні експозиції.
Ми щиро дякуємо Збройним силам України за можливість працювати та навчатися під мирним небом! Дякуємо усім нашим Захисникам і Захисницям за можливість одягати наш національний одяг! Віримо у якнайшвидшу перемогу України! Разом переможемо!